keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Vuohenjuusto-mansikkasalaatti ja balsamicosiirappi


Ihanan raikas ja maukas salaatti. Sopii hyvin alkupalaksi, lihan lisäkkeeksi tai lounaaksi :)

Tarvitset:

rucolaa
muutamaa erilaista salaattia (miula punaista salanovaa ja makeaa friseetä)
basilikaa
tuoreita mansikoita
pecan-pähkinöitä
Pirkka parhaat vuohenmaitojuustoa tai muuta kuorellista vuohenjuustoa

Paahda pecan pähkinöitä hetki kuivalla pannulla, varo polttamasta. Sekoita salaatit, basilika, mansikat ja paahdetut pähkinät. Viipaloi vuohenjuusto paksuiksi paloiksi ja grillaa tai paista sitä hetki pannulla. Tarjoile salaatti balsamicosiirapin kanssa vuohenjuuston ollessa yhä lämmintä-

Balsamicosiirappi

1dl tummaa balsamicoa
1dl ruokokidesokeria

Kuumenna kattila levyllä. Kaada kuumaan kattilaan balsamico ja heti perään sokeri. Keitä sekoitellen kunnes seos alkaa hieman saeta, ota sitten siirappi pois levyltä ja anna jäähtyä. HUOM! ole tarkkana, ettet keitä seosta liian kauan. Mie onnistuin ekalla kerralla tekemään balsamico-nekkua eli koko töhnä jämähti :D Ota seos heti pois levyltä, kun se näyttää hieman sakenevan, se paksuuntuu vielä jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti