lauantai 17. kesäkuuta 2017

Danielan unelmatorttu



Perinteinen unelmatorttu kätkee sisäänsä voikreemin. Tässä versiossa täytteeseen on lisätty tuorejuustoa ja murskattuja Pirkan Daniela-keksejä, jonka mukaan resepti sai myös nimensä. Voit toki käyttää reseptiin myös muita täytekeksejä, esim dominoita tai oreoita. Mansikat täytteessä eivät ole pakollisia, miula sattui olemaan muutama jääkaapissa, joten pilkoin ne täytteeseen tuomaan hieman raikkautta.

Kääretorttupohjan tein perinteisellä "saman verran munia, jauhoja ja sokeria"-taktiikalla. Voit toki käyttää myös suosikkiohjettasi

Tarvitset:
2 munaa
sokeria ( n. 2dl)
vehnäjauhoja (n.2dl)
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
100g pehmeää voita
1dl tomusokeria
200g tuorejuustoa (esim. philadelphia)
10kpl pirkka daniela-täytekeksejä
(muutama mansikka)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riko munat lasiin. Mittaa samanlaiseen lasiin saman verran sokeria (miula meni noin 2dl). Kaada sokerit kulhoon ja mittaa lasiin vehnäjauhot ja kaakaojauhe niin, että niitäkin on saman verran kuin munia. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja siivilöi sitten joukkoon jauhot. Sekoita varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi. Paista noin 7-10 minuuttia uunista riippuen. Pohjan paistuessa levitä pöydälle leivinpaperi ja ripottele siihen sokeria. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista päällimmäiseksi tuleva paperi varovasti.  Anna jäähtyä.

Pohjan jäähtyessä valmista täyte. Laita keksit suljettavaan pakastepussiin ja murskaa ne kaulimen avulla. Mittaa pehmeä voi, tomusokeri ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon keksimurut ja sekoita vielä hetki sähkövatkaimella. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Halutessasi voit pilkkoa täytteen päälle vielä muutaman mansikan. Rullaa ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti. Torttu on helpompi leikata, jos se on ollut vähän aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua, miula malttamattomat pikkuapulaiset halusivat palat heti ja se näkyy leikkauspinnassa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti