perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kaakaodonitsit candy melts-kuorrutteella



Tein pojan synttäreille uunidonitseja juhlien teemaväreissä. Punaiset candy melts-napit eivät antaneet ihan tarpeeksi punaista pintaa, joten lisäsin joukkoon hieman punaista elintarvikeväriä.

Kaakaodonitsit (12kpl)

Tarvitset:
1dl sokeria
1 iso kanamuna (tai kaksi pientä)
1,5dl piimää
50g voita
1tl vaniljasokeria
1tl ruokasoodaa
3dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta

100g voita
Öljyä donitsipellin voiteluun

Täyte:
1 dl valmista vaniljakreemiä (valmista jauhepakkauksen ohjeen mukaan paksuhko kreemi)

Kuorrutus:
150g candy melts-nappeja tai suklaata
(elintarvikeväriä)
½dl kermaa
strösseleitä, sulatettua valkosuklaata tjms koristeluun

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata 50g voita mikrossa. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita siihen sokeri puuhaarukalla. Lisää joukkoon piimä, voisula ja vaniljasokeri, sekoita. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja sooda keskenään ja lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele donitsipelti öljyllä. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota jokaiseen pellin koloon rinkula taikinaa. Paista noin 10-15 minuuttia. Sulata 100g voita paiston aikana. Dippaa donitsit voisulaan heti paiston jälkeen, noin sekunti per puoli. 

Laita vaniljakreemi munkkityllalla varustettuun pursotinpussiin. Täytä donitsit sivulta, näin pinta ei mene rikki. Työnnä tylla varovasti donitsin sisään ja vedä hitaasti ulos samalla pursotinpussia puristaen. Itse laitoin täytettä kahteen suuntaan, jotta sitä olisi laajemmalla alueella. Anna donitsien jäähtyä.

Laita haluamasi väriset candy meltsit (tai rouhittu suklaa) esimerkiksi syvälle lautaselle. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada se nappien päälle. Sekoittele, kunnes napit ovat sulaneet. Jso kerma ei riitä nappien sulattamiseen, käytä lautasta mikrossa max 10 sekuntia kerralaan ja sekoita mikrotusten välissä kunnes seos on tasaisen sulaa. Dippaa donitsit heti sulaan ja koristele strösseleillä, candy meltsit kovettuvat nopeasti. Tarjoa, kun kuorrute on jähmettynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti