torstai 15. kesäkuuta 2017

Persikkainen keikauskakku


Persikkainen keikauskakku on ihanan nostalginen ja helppo kahvipöydän herkku. Voit tehdä kakun joko 20cm vuokaan, jolloin siitä tulee matalampi, tai 18cm vuokaan, jolloin saat näyttävämmän ja korkeamman kakun.

Persikkainen keikauskakku

Tarvitset:
2 munaa
1 dl sokeria
100g voita sulatettuna
½ purkkia kermaviiliä
3 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua vaniljaa
1 tl kanelia

½dl sulatettua voita
½dl fariinisokeria
1 purkki persikanpuolikkaita mehussa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Viipaloi persikat ohuiksi siivuiksi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.

Vatkaa munat ja sokeri keskenään, ei tarvitse tulla kovin kuohkea vaahto. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt, sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita varovasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele taikinaan, kunnes se on tasaista.

Kaada ½dl voisulaa irtopohjavuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeri ja asettele sitten pohjalle viipaloisut persikat. Kaada taikina vuokaan persikoiden päälle ja paista kakkua noin 30min. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista. tarjoa kylmänä tai lämpimänä esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti